در جواب بخش نخست سوال اين پاسخ از امام رضا (ع) نقل شده است . به 5 دليل روزه گرفتن بر مردم واجب شده است :
1- درد گرسنگي و تشنگي را بيابند و درك كنند .
2- با درك درد ياد شده ، بر فقر و نياز در آخرت پي ببرند ؛ يعني آن را دليل بر احتياجشان در آخرت قرار دهند .
3- بدين وسيله روزه دار خاشع و ذليل و فروتن شده ، در ضمن بر آنچه از ناحيه گرسنگي و تشنگي به وي متوجه مي شود صاحب اجر و عارف و صابر شود . در نتيجه مستحق ثواب مي شود . البته فوايد ديگري نيز در آن هست از قبيل جلوگيري از طغيان شهوات و كنترل هواها
4- روزه براي روزه داران ، در دنيا بر اداي تكاليف ، واعظ و راضي كننده ايشان است و در آخرت دليل و راهنماست . براي روزه دار در اين دنيا ، موجب عبرت و موعظه و تمريني باشد براي آماده سازي آنان به انجام دادن تكاليف
5- بدين وسيله روزه دار سختي گرسنگي و تشنگي بر اهل فقر و مسكنت را در دنيا لمس مي كند و اين باعث ميشود آنچه حقوق مالي و طلب فقرا از اوست بپردازد.
امام رضا (ع) در پاسخ به بخش دوم سوال نيز مي فرمايند :
1- قرآن در ماه رمضان نازل شده است .
2- در اين ماه حق تعالي بين اهل حق و باطل تفرقه انداخته است . همان طور كه خود در قرآن مي فرمايد : ماه رمضان ماهي است كه قرآن براي راهنمايي مردم ونشانه هاي هدايت و فرق ميان حق وباطل در آن نازل شده است .
3- ليله القدر در اين ماه است كه ازهزار ماه بهتر بوده و در آن هر فرمان حكيم تفريق و توزيع مي شود و آن ابتداي سال بوده و آن چه ازخير و شر ضرر و منفعت و نيز روزي و مرگ در آن براي انسان مقرر مي شود از اين رو به آن ليله القدر گويند.
منبع :سبك زندگي، محمدباقر پوراميني
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات